Translate

24 Ekim 2012 Çarşamba

Epson dx5 epson dx7 kafalarda nozzle tıkanıklığı problemleri çözümü

epson dx5
 
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=poEDY4f5_4Y

Bu bağlantıda Epson dx5 kafanın nasıl açıldığını denemiştik,Eğer epson dx5 kafa açma makineniz yoksa şırınga yardımıile damperlerin üstündeki deliklere şırınga ile eco solvent basıpta nozlleri açabilirsiniz.Yalnız bu işlemi yaparken alttaki 2 beyaz kabloya sıvı kesinlikle değdirmeyin.

Dijital baskı makinelerinde sıvı laminasyon işlemi






Bir baskı makineniz var iç mekan veya dış mekan siz ise baskıların ragle,veya aplikasyon yaparken çizildiğini güneşten çabucak solduğunu düşünüyorsunuzdur.Eğer uv led makine alacak kadar durumunuz yok ise önerimizi  uygulamanızda fayda var.
Dijital baskınız bittikten hemen sonra yapı marketlerinden şeffaf selülozik  lak vernik alın,ve baskınıza 30cm uzaktan eşitçe  püskürtün.Kuruduktan sonra sonuçlara şaşıracaksınız!

Epson dx5 kafa etiketleri


Evet bu yazımızda epson dx5 kafaların fabrika kodlarını ve bu kodların ne anlama geldiğini,kullanıcılara anlatılmayan öğretilmeyen yönlerini  ayrıntılı olarak açıklayacağız






Üst resimde göreceğiniz hepimizin epson dx5 kafa diye adlandıran model ilk epsonin masaüstü a3 ebadında yazıcısı r 1900 de  f 158010 etiketi ile kullanılmıştır.Teoride şuanda eco solvent makinelerde kullanılan modellerle aynıdır.Fakat masaüstü yazıcılar su bazlı boya ile baskı yaptığı için,epson bu kafa modelini dış mekan baskı makinelerinde de uyarladı ve f 186000  doğdu.

Bu iki modelin tüm elektronik aksamı aynıdır,peki neden farklı diyeceksiniz? birinde su bazı boya geçtiği için (f 158010) kafanın üst kısmında damper ile bağlantı yerlerini eritmekteydi.Bu yüzden epson f 186000 üretti aynı çipseti kullandı ve kafanın damper tarafındaki üst kısmını solvente dayanıklı sert malzemeden üretti.Ve böylelikle eco solvent f 186000 etiketli epson dx5 kafa doğdu.

Tavsiye:Eğer eco solvent bazlı epson dx5 kafanız bozulursa sakın atmayın.Fiyatı %40 daha ucuz olan f 158010)  su bazlı epson dx5 satın alın ve plastiklerini zahmetsizce değiştirin.Böylelikle %40 maliyet tasarrufu olur.

Epson r1900 yazıcı