Translate

26 Aralık 2012 Çarşamba

Mutoh'tan Zephyr TS
Mutoh Zephyr TS


Mutoh'tan Zephyr TS - Trafik Tabelası Printeri

Mutoh Belgium nv firması pazara yeni kompakt 65 inç genişliğinde rulodan ruloya dijital UV inkjet printer 400.000$ fiyat ile satışa sunuldu


Mutoh Belgium nv firması pazara yeni kompakt 65 inç genişliğinde rulodan ruloya dijital UV inkjet printerı Zephyr TS yi özellikle karayolları trafik tabelaları, emniyet ve enformasyon tabelaları üretimi için pazara sunuyor. Mutoh'un Zephyr UV platformunun temelleri üzerine oluşturulan bu yeni Zephyr TS printerı özel olarak formüle edilmiş UV mürekkepleri retroreflektif malzeme üzerine direkt olarak baskı yapabiliyor.Printerın kombinasyonu, UV mürekkepleri, retroreflektif folyoları ve UV koruma üst tabaka filmi Avrupa standartları sabit karayolları dikey trafik tabelaları yönetmeliği koşullarını karşılamaktadır (EN 12899-1:2007). Toplam bir çözüm olarak sunulan ( iş istasyonu ve RIP yazılımı ile birlikte) Mutoh'un Zephyr TS makinesi trafik tabelalarını parlak renklerde, trafik tabelalarının renk özellikleri ve retroreflektifite gerekliliklerini yerine getirerek basabilmektedir.

Printer genel olarak yüksek kalite üretim modunda saatte 28 m2 baskı hızına sahip olup özel olarak geliştirilmiş parlak baskı modunu kullanmaktadır. Mutoh'un Avrupa Operasyonu başkanı Arthur Vanhoutte bu konuyla ilgili olarak şunları söylüyor; "Firmamız bu çözümleri üretmek için 2007 yılında Nippon Carbide Industries firmasının retroreflektif departmanı ile stratejik ortaklığa başlayarak, geliştirilmiş uygulama ve Ar&Ge teknik çalışmaları ile retroreflektif folyo üretimi ve trafik tabelası üretimi çalışmalarına başladı." Zephyr TS çözümleri Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarında Mutoh ve NCI firması firmaları tarafından satışa sunuluyor. Printer ve mürekkepler Mutoh yetkili satıcıları tarafından temin edilebilirken, retroreflektif folyolar Nippon Carbide Industries firması tarafından satılacak.

http://www.mutoh.eu ve http://www.carbide.co.jp 

Dijital Baski Makineleri Boyaları Hakkında Güvenilir Kitap

basev
 mürekkepler el kitabı


BASEV YAYINLARI – 2, © 2012
1. Baskı: İstanbul, Haziran 2012
Orijinal Adı: What the Printer Should Know About Ink
Yazan: Dr. Nelson R. Eldred
Çevirenler: Prof. Dr. Mert Ülgen (Acıbadem Üni.),
Prof. Dr. Mehmet Oktav, Doç. Dr. Efe N. Gençoğlu (M.Ü.)
Kapak Tasarımı: Arş. Gör. Lütfi Özdemir
Baskı - Cilt : Ömür Matbaacılık A.Ş.
Kağıt : UPM Finesse Silk
Mürekkep : Huber Impression Serisi
Sayfa Sayısı : 340
Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) geçtiğimiz Haziran ayında çok değerli bir eseri daha, başvuru kaynakları konusunda sıkıntı çekilen sektörün ve mesleki eğitim kurumlarının yararlanması için sundu.
Dijital Baski Makinecisinin Mürekkep Hakkında Bilmesi Gerekenler, Dr. Nelson R. Eldred’in What the Printer Should Know About Ink adlı orijinal eserinden Prof. Dr. Mert Ülgen (Acıbadem Üniversitesi), Prof. Dr. Mehmet Oktav ve Doç. Dr. Efe N. Gençoğlu (Marmara Üniversitesi) tarafından dilimize kazandırıldı.
BASEV’in sunuş yazısı, kitabın mürekkep ve kağıt sponsorları, sırasıyla Huber Türkiye ve UPM Türkiye’nin sunuş yazılarının ardından, çevirenlerin önsözü ile başlayan kitapta 20 bölüm yer alıyor.
1. Baskı İşlemleri
2. Ofset Baskı Mürekkepleri
3. Tifdruk Baskı Mürekkepleri
4. Flekso Baskı Mürekkepleri
5. Tipo Baskı Mürekkepleri
6. Elek Baskı (Serigrafi) Mürekkepleri
7. İnkjet Mürekkepleri
8. Tonerler ve Özel Mürekkepler
9. Pigmentler
10. Renk Ölçümü ve Kontrolü
11. Akışkanlık
12. Taşıyıcılar ve Vernikler
13. Kurutucular
14. Baskı Mürekkeplerinin Kuruması ve Yerleşmesi
15. Enerji ile Kürlenen Mürekkepler ve Laklar
16. Mürekkep İmalatı
17. Baskı Mürekkeplerinin Test Edilmesi
18. Baskı Mürekkeplerinin Satın Alınması
19. Baskı Mürekkeplerinin Teknik Özellikleri
20. Sağlık, Güvenlik ve Çevre
Tüm bu bölümler; siyah – beyaz ve renkli çizimler, grafikler, tablolar, fotoğraflar gibi zengin görsel unsurlarla desteklenmiş. Görsel içeriğin de yardımıyla, sayfa düzeni ve tasarım, kitabın kolay okunmasını sağlıyor.
Kitabın önemli bölümlerinden biri, mürekkep satın alınmasıyla ilgili. Bu bölümde sarfedilecek mürekkebin siparişinde göz önünde bulundurulacak unsurlar bir tablo halinde veriliyor.
Amerikalı Yazar Nelson R. Eldred, Tampa, Florida’da yaşıyor, matbaacılık ve baskı teknikleri konusunda danışmanlık yapıyor. Birçok kitabın yazarı olan Eldred’in sektörel dergilerde yayınlanmış makaleleri var. Yazar, kağıt ve mürekkep konularında birçok seminerler de düzenlemiş.